SAMENWERKINGEN

"Mooie samenwerkingen om kinderen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden "

Heeft jouw kind moeite met leren of vallen de resultaten steeds tegen? Is daardoor de motivatie van jouw zoon of dochter ver te zoeken en is hulp bij het leren meer dan welkom? Remedial Teaching biedt uitkomst. De leerstrategie die vanuit school wordt aangeboden werkt niet voor alle kinderen. Soms is wat extra hulp of een andere manier van leren veel fijner voor het kind. Met remedial Teaching wordt jouw kind geholpen het leren weer leuk te vinden en stapjes te zetten op zijn/ haar leerlijn.

De Remedial Teacher bij Be Good, NA Learning & Coaching

Mijn naam is Joleine Latour en ik ben ondertussen bijna 20 jaar leerkracht in het basisonderwijs. Daarnaast geef ruim 12 jaar remedial teaching (r.t.) aan leerlingen van 4 tot en met 13 jaar. Ik vind dat zo leuk dat ik in 2019 een eigen praktijk ben gestart voor r.t. en kinder- en opvoedcoaching: praktijk Dit Kan Jij Wel.  https://ditkanjijwel.nl/

Verder ben ik een trotse moeder van 2 zonen van 11 en 13 jaar. De oudste heeft autisme en zit op het speciaal onderwijs. Mede dankzij hem heb ik geleerd hoe belangrijk het is om te kijken naar  mogelijkheden in plaats van beperkingen.  

Sinds 2020 werk ik met veel plezier samen met Nadya  Arabi van Be good, NA Learning & Coaching, waarbij ik een deel van de r.t. voor mijn rekening neem. Ik vind het fantastisch om te zien hoe iemand groeit door aandacht, begrip, geduld en afstemming. Spelen en leren is een krachtige combinatie, die ik graag toepas in mijn begeleiding. Ik hoop zo nog vele kinderen en hun ouders te mogen helpen! 

 

Praktijk Homilia

Mijn naam is Natacha Wisman en ik ben NVO Orthopedagoog. Ik heb mij de afgelopen jaren onder andere gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van hoogbegaafde kinderen, al is dat uiteraard niet het enige dat ik doe. U kunt bij mij o.a. terecht voor:

  • Intelligentieonderzoek
  • Begaafdheidsprofielen
  • Behandeling
  • Acceptance and Commitment Therapy (ACT4Kids)
  • Ouderbegeleiding
  • Schoolgesprekken

Door mijn opleiding en praktijkervaring mede te richten op de andere denkwijze die hoogbegaafde kinderen vaak hebben, en vanuit die kracht te kijken naar het diagnostisch- en behandelproces stel ik profielen op waarmee ik recht wil doen aan ieder individu. Deze profielen zijn breder dan alleen het in kaart brengen van de cognitieve capaciteiten maar gaan ook in op de zijnskenmerken van het kind. Dit betreft altijd maatwerk en ik onderzoek graag samen met u en uw kind wat nodig is om weer een stap vooruit te kunnen maken. Ik geloof dat iedereen zijn talenten in kan zetten, als iedereen met elkaar weer dezelfde taal leert spreken. Naast het diagnostisch proces bied ik behandeltrajecten op maat, waarbij ik met name gebruik maak van ACT4kids. Wilt u meer informatie? Kijk dan even op mijn website.

www.praktijkhomilia.nl

info@praktijkhomilia.nl

06-29222570

Meer weten?

De duur van de trajecten is altijd in overleg met de ouders of verzorgers en het kind zelf.
Dus kan jouw kind wel wat extra hulp gebruiken? Neem dan gerust contact op en dan bespreken we de mogelijkheden.