Goed voorbereid naar de middelbare school

De overgang van groep 8 naar het voorgezet onderwijs is een enorme stap voor uw zoon of dochter. Om hem of haar goed voor te bereiden staat NA Learning & Coaching klaar om uw kind via sessies te begeleiden naar de middelbare school binnen Zoetermeer of omgeving. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk!

Voorbereiding op de nieuwe school

Voor veel achtste groepers is het erg spannend om naar de ‘grote school’ te gaan. Opeens zijn ze niet meer de oudsten, maar juist de jongsten. Daarbij laten ze hun vertrouwde school achter zich en is het afgelopen met al dat ‘gespeel’. Een nieuw tijdperk met een nieuwe omgeving, andere lessen, nieuwe gezichten en veel meer zelfstandigheid breekt aan. Ik zet me graag voor uw kind in om hem of haar voor te bereiden op de eerste klas. Samen met uw kind bespreek ik wat hij of zij kan verwachten. Als coach schets ik een realistisch beeld van zijn of haar nieuwe school.

Tijdens de coaching behandelen we zaken als planningen maken, leren leren, boeken, docenten en fietsen. Maar natuurlijk zullen we ons eveneens richten op sociale vaardigheden: hoe blijft uw kind stevig in de schoenen staan? Hoe maakt hij of zij vrienden? En hoe gaat uw zoon of dochter om met de pubertijd? Eigenlijk bespreken we alle sociale en emotionele aspecten waarmee kinderen te maken krijgen als ze naar de middelbare school gaan.

Workshop “Krachtig naar de middelbaar”

Voor kinderen uit groep 8 Vindt uw kind het spannend om straks naar de middelbare school te gaan? Door deze workshop kunnen kinderen sterker en zelfverzekerder naar de middelbare school. In kleine groepjes werken we 8 lessen onder andere aan de volgende punten:
• Leren leren
• Plannen
• Sociale vaardigheden
• Zelfvertrouwen
• Eigen inbreng

Bekijk de data van de workshops in de agenda.

Weerbaarheidsworkshop “krachtig naar school”

Voor kinderen van basisschool en middelbare school. Door deze workshop kunnen kinderen sterker en zelfverzekerder naar school. In kleine groepjes werken we 8 lessen onder andere aan de volgende punten: 

• Eigen mening en gevoelens
• Omgaan met feedback
• Vrienden maken, pesten & groepsdruk
• Zelfvertrouwen
• Eigen ruimte en grenzen aangeven
• Eigen inbreng

Bekijk de data van de workshops in de agenda.

Individueel of in groepsverband

De sessies vinden in groepsverband of individueel plaats bij mij in Zoetermeer. Hierbij gaat het om 8 bijeenkomsten waarin ik de achtste groepers klaarstoom voor wat er komen gaat na de basisschool. Uiteraard kunnen ze zelf ook problemen of onderwerpen aankaarten. Ik zal de het kind een luisterend oor bieden en vervolgens kijken wat ik voor ze kan betekenen.

Wilt u uw kind door NA Learning & Coaching laten voorbereiden voordat hij of zij naar de middelbare school gaat? Geef hem of haar op door te bellen naar 085-8888176. Vragen stelt u via het contactformulier. Ik help u spoedig verder.

Uw Coach

Nadya Arabi

Tarieven

bekijk hier onze tarieven van 2019.

Volg ons

 
 

Het talent van uw kind ontwikkelen of het zelfvertrouwen vergroten?

Neem direct contact met mij op en vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan!

Contactgegevens

  Dublinstraat 24-26 kamer C6
  2713 HS Zoetermeer
  085-8888176

  begood@nalearningcoaching.nl
  https://www.nalearningcoaching.nl

Contactformulier