Workshop leren leren

Studeren is iets wat maar weinig kinderen écht leuk vinden. Tegenvallende resultaten kunnen die tegenzin nog erger maken. Be Good, NA Learning & Coaching staat daarom klaar om uw zoon of dochter in 6 bijeenkomsten te leren leren in Zoetermeer en omstreken. Samen met uw kind onderzoek ik welke leerstrategie het best bij hem of haar past. Op die manier bevorder ik het plezier in het leren én de resultaten. Individueel of in een groep mogelijk.

Verschillende leerstrategieën

De standaard studievaardigheden die scholen aanbieden, passen niet bij alle leerlingen. ‘Hoe leer ik?’ is in die gevallen vaak de vraag die bij zulke scholieren omhoog komt. Gelukkig is er veel meer dan één leerstrategie. Tijdens het leren leren, neem ik alle mogelijke strategieën met uw kind door en kijken we samen welke manier het best bij hem of haar past. Misschien werkt het niet om saaie teksten uit het hoofd te leren, maar heeft uw kind juist baat bij het maken van een mindmap. En wanneer het leren van woordjes via de computer of uit een boek niet lukt, zijn hier vele andere methodes voor. Daarbij hebben kinderen vaak moeite met het maken van samenvattingen, waardoor ze juist nog meer weerstand voor het leren opbouwen. Ik kan ze op een andere manier leren studeren, zodat de weerstand afneemt en de motivatie toeneemt. Bovendien leer ik ze gebruik te maken van planningen en ondersteun ik ze in hun doelen stellen. Snellezen komt hierbij aan te pas om efficiënter te werken en is daarom een belangrijk aspect.

De tijdsduur voor de studiebegeleiding bepaal ik natuurlijk volledig in overleg met u als ouder of verzorger. Het tijdsbestek is afhankelijk van de studievaardigheden van uw kind en hoeveel hulp er nodig is. Zo kan het proces tussen de vier en tien weken in beslag nemen. Daarnaast zijn er kinderen die langer blijven hangen. Zij hebben de technieken geleerd en gaan vervolgens onder mijn begeleiding aan de slag met het toepassen ervan.

Workshop Cito oefenen

Staat de Citotoets binnenkort weer voor de deur? De studievaardigheden oefenen is vooral in deze periode belangrijk voor basisschoolleerlingen. Als citotrainer help ik uw zoon of dochter in deze spannende tijd graag door middel van citotraining. In mijn praktijk in Zoetermeer heb ik plaats voor 2 à 6 kinderen uit groep 6, 7 of 8 om met het oefenen van de Cito aan de slag te gaan. We richten ons daarbij op de vraagstelling en omgaan met de druk.

Heeft uw kind hulp bij leren nodig? Ik neem alle tijd om uw vragen te beantwoorden en bespreek met genoegen de mogelijkheden voor de Ik leer leren-training met u. Bereik mij door tussen 08:30 en 18:00 uur te bellen naar 085-8888176 of door het contactformulier in te vullen. Uw kind leren leren doe ik met alle plezier.

Uw Coach

Nadya Arabi

Tarieven

bekijk hier onze tarieven van 2019.

Volg ons

 
 

Het talent van uw kind ontwikkelen of het zelfvertrouwen vergroten?

Neem direct contact met mij op en vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan!

Contactgegevens

  Dublinstraat 24-26 kamer C6
  2713 HS Zoetermeer
  085-8888176

  begood@nalearningcoaching.nl
  https://www.nalearningcoaching.nl

Contactformulier