Steun voor de hoogbegaafdheid van kinderen

Is uw zoon of dochter hoogbegaafd en weet hij of zij daar niet altijd goed mee om te gaan? Of merkt u zelf op dat uw kind problemen heeft op school? Schakel dan de hulp van Be Good, NA Learning & Coaching in. Ik bied kinderen praktische begeleiding bij hoogbegaafdheid in Zoetermeer en omstreken. Voor een op maat gemaakte coaching voor hoogbegaafde kinderen.

Bijzondere leerstrategieën en gedrag

Hoogbegaafdheid bij kinderen is aan verschillende kenmerken te herkennen. Deze kinderen hebben doorgaans een bovenmatige intelligentie, maar dat is niet de enige eigenschap. Vaak hebben zij namelijk ook een hoog leertempo, een grote algemene kennis en denken ze buiten de reguliere kaders. Bovendien kunt u bij hoogbegaafdheid bij een kind in het gedrag van alles waar te nemen: hoogbegaafde kinderen zijn meestal perfectionistisch ingesteld, denken erg creatief en hebben een grote behoefte aan autonomie.

In mijn jarenlange werkervaring in het onderwijs aan hoogbegaafde kinderen ben ik veel van de moeilijkheden waar zij tegenaan lopen tegengekomen. Omdat deze kinderen op een andere manier leren, hebben ze eerder de neiging vast te lopen op school. Hun andere denkstrategieën kunnen ervoor zorgen dat ze onderpresteren of gedragsproblemen vertonen. Daardoor kan frictie tussen de school en uw kind of u als ouder ontstaan. Met mijn hulp voor hoogbegaafde kinderen schep ik duidelijkheid.

Hulp aan kind, ouders en school

Bij mij kan uw hoogbegaafde kind terecht voor coaching en begeleiding. Ik leer kinderen hoe ze om kunnen gaan met het hoogbegaafd zijn en ik laat ze inzien dat ze vaak anders denken en andere denkstrategieën hebben. Als ouder zijnde kunt u bij mij aankloppen om in overleg te gaan met de school van uw zoon of dochter. Daarnaast sta ik klaar voor scholen. Zo help ik bijvoorbeeld met het schrijven van een beleid voor de school en ouders omtrent hoogbegaafdheid. Tevens bied ik steun bij het vinden of ontwikkelen van correct lesmateriaal voor hoogbegaafden. Verder richt ik mij op het versterken van de executieve functies. Leerlingen krijgen hiermee meer uitdaging en zullen zich minder snel gaan vervelen.

Denkt u wel eens ‘mijn kind is hoogbegaafd’ en wilt u weten hoe u met deze hoogbegaafdheid om kunt gaan? Neem dan contact op met Be Good, NA Learning & Coaching uit Zoetermeer door tussen 08:30 en 18:00 uur te bellen naar 085-8888176 of door een bericht achter te laten via het contactformulier. Ik vertel u graag meer over mijn begeleiding voor hoogbegaafde kinderen.

Uw Coach

Nadya Arabi

Tarieven

bekijk hier onze tarieven van 2019.

Volg ons

 
 

Het talent van uw kind ontwikkelen of het zelfvertrouwen vergroten?

Neem direct contact met mij op en vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan!

Contactgegevens

  Dublinstraat 24-26 kamer C6
  2713 HS Zoetermeer
  085-8888176

  begood@nalearningcoaching.nl
  https://www.nalearningcoaching.nl

Contactformulier