"Door te werken aan de mindset van het kind wordt er meer zelfvertrouwen opgebouwd en wordt faalangst verleden tijd. "

Heeft jouw kind last van onzekerheid, soms zelfs zo erg dat hij of zij daardoor uitdagingen uit de weg gaat? Ervaart jouw kind extra spanning bij toetsen of opdrachten? Of merk je dat jouw kind angstig is dat hij of zij iets gewoonweg niet kan? En is om hulp vragen of fouten maken voor jouw kind uit den boze?  Een mindset training kan het kind helpen omgaan met dit soort angsten. Door te werken aan de mindset van het kind wordt er meer zelfvertrouwen opgebouwd en wordt faalangst verleden tijd. Hierdoor kan jouw kind met plezier nieuwe dingen ondernemen!

WAT IS MINDSET TRAINING?

Veel kinderen – vooral als ze in de puberteit zitten – hebben last van onzekerheid. Deze mindset training draait om zelfvertrouwen opbouwen en is speciaal bedoeld voor kinderen tussen de zes en zestien jaar. Tijdens de training nemen we een aantal onderwerpen of voorbeelden onder de loep. Hier gaan we aan werken; een positieve mindset opbouwen. Dit doe ik door spelletjes, gesprekken en oefeningen waarbij ik hen leer om te gaan met spanning en stress, maar ook dat je door gewoon te doen vanzelf beter wordt. De angst die de kinderen ervaren is oké en kan overwonnen worden. Daar gaan we samen aan werken.

De training bestaat uit 8 lessen, soms heeft een kind nog aanvullende lessen nodig. Dit zijn meestal 3 tot 5 losse lessen. De eerste les is een kennismaking waarbij ik graag het kind wil leren kennen, hij of zij moet zich op zijn gemak voelen. Daarna gaan we aan de slag om het zelfvertrouwen een flinke boost te geven zodat jouw kind zich weer kan genieten en nieuwe dingen blijft ontdekken zonder belemmering.

MINDSET TRAINING VOOR GROEPEN

Een bestaande mindset omzetten naar een positievere mindset kan ook in groepsverband. Bij groepsbegeleiding bestaan de groepen uit twee tot 4 kinderen binnen een leeftijd van 6 tot 16 jaar. De groepen worden ingedeeld naar leeftijd. Het doel van de groepstraining is hetzelfde: zorgen dat het kind fouten durft te maken, minder stress ervaart en meer doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen krijgt.

Meer weten?

Wil jij weten of mindset training kan helpen om jouw kind meer zelfvertrouwen te geven? Heb je nog aanvullende vragen of wil je vrijblijvend kennismaking in plannen?
Geen probleem! Neem gewoon even contact op en dan kom ik zo snel mogelijk bij je terug.