"Door de juiste leermethode te ontdekken neemt de motivatie juist toe. "

Heeft jouw kind moeite met leren of vallen de resultaten steeds tegen? Is daardoor de motivatie van jouw zoon of dochter ver te zoeken en is hulp bij het leren meer dan welkom? Leerbegeleiding biedt uitkomst. De leerstrategie die vanuit school wordt aangeboden werkt niet voor alle kinderen. Soms is wat extra hulp of een andere manier van studeren veel fijner voor het kind. Met leerbegeleiding en coaching help ik jouw kind het leren weer leuk te vinden en de gewenste resultaten te behalen.

LEREN LEREN: WAT WERKT VOOR JOUW KIND?

Er zijn maar weinig kinderen die studeren écht leuk vinden, het uit het hoofd ‘stampen’ van hele lappen tekst is vaak ook niet de meest efficiënte manier van leren. Maar hoe moet het dan wel? Tijdens het traject van leren leren ga ik samen met jouw kind verschillende leerstrategieën doornemen en kijken welke manier het beste past bij het kind. Misschien is het maken van een mindmap of een visuele samenvatting wel dé manier. En vooral ook: hoe pak je dit aan? Ook voor het leren van woordjes zijn veel verschillende methodes die verder gaan dan het oefenen op een computer.

Door de juiste leermethode te ontdekken neemt het verzet tegen het studeren af en de motivatie juist toe. Het wordt weer leuk om aan de slag te gaan met school en dit levert natuurlijk ook betere resultaten op. Efficiënt werken is hierbij een belangrijk aspect waar we samen aan gaan werken.

LEREN PLANNEN

Het maken van huiswerk en voorbereiden van toetsen hoeft geen enorme uitdaging te zijn. Een goede planning doet wonderen, maar het leren plannen is ook een struikelblok van veel kinderen. Met de leerbegeleiding help en ondersteun ik jouw zoon of dochter waar nodig. Soms is het maken van een gestructureerde planning en het bieden van de juiste handvatten voldoende, in sommige gevallen zijn alternatieve methodes de oplossing. Wat de behoefte ook is, tijdens de leerbegeleiding neem ik alle tijd om jouw kind weer te motiveren en enthousiasmeren om zelf aan de slag te gaan.

Meer weten?

De duur van de leerbegeleiding is altijd in overleg met de ouders of verzorgers en het kind zelf.
Dus kan jouw kind wel wat extra hulp gebruiken bij het studeren of het maken van huiswerk? Neem dan gerust contact op en dan bespreken we de mogelijkheden.